AKKC Logo

Billetkontor  |  +45 99 35 55 66

Mødelokale  |  Book et mødelokale

Nyhedsbrev  |  Tilmeld dig nu

De Syngende Træer

De Syngende Træer

Større tekst Mindre tekst

 

Som det eneste sted i verden kan Aalborg Kongres & Kultur Center med stolthed præsentere en helt unik kunstnerpark med syngende træer.

Siden midten af 80'erne har store berømtheder foreviget sig ved at plante et træ i Aalborgs smukke bypark. En helt unik og anderledes idé som tidligere direktør Ernst Trillingsgaard står bag, og som blev en realitet tilbage i 1987, hvor sir Cliff Richard plantede det første træ, som symbol på sit besøg i byen.

Parken med De Syngende Træer (Park of Music) blev indviet onsdag den 6. juni 2012, hvor sir Cliff Richard, der plantede det første træ, stod for at klippe snoren til det musikalske parkområde.

De Syngende Træer fungerer ved, at der ved hvert træ, som kunstnerne enten selv har plantet eller har givet deres tilladelse til blev plantet i deres navn, er sat musik til.

En stander ved træet indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik, og aktiveres ved at man trykker på en knap. Musikken er udvalgt i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne

Oversigt over stjerner som har plantet træ i Aalborg
Videoklip fra træplantningerne
Find De Syngende Træer på Facebook


Porten til De Syngende Træer
Som indgang til parken med De Syngende Træer, er et stort kunstværk rejst med 8 høje søjler, lavet af cortinstål, der med tiden får en rustrød farve.

Kunstværket er lavet af de to kunstnere Thorvald Odgaard og Bruno Kjær, og er udarbejdet på én måned, da det skulle stå klar til indvielsen. Også Enggaard og Bladt Industries har hjulpet til med projektet ved at støbe soklen og fremstille de høje stålsøjler.

Musikken er udvalgt i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere