menu

Unge nordjyder inviteret til kongelig operakoncert

mandag 13. december 2021 Med hjælp fra Spar Nord Fonden kan Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) invitere interesserede unge skole- og gymnasieelever ind og opleve 100 musikere og sangere, når Det Kongelige Kapel kommer til Aalborg med operakoncerten La Bohème søndag 10. april.

La Bohème fremkalder de helt store følelser. Den uforglemmelige fortælling og den stærke musik griber både erfarne operaelskere og nye operagængere om hjertet – og det er da også det, der er meningen.

Spar Nord Fonden har nemlig doneret 150.000 kr. til AKKC, så unge i skolealderen kan få udvidet deres kulturelle horisont ved at komme ind og opleve Puccinis kærlighedshistorie om livet for en flok venner i en opgang.

Det er Det Kongelige Teater, der opfører operaen i AKKC. Derfor kan de unge se frem til at opleve stjernesolister fra Den Kongelige Opera og korsolister fra Det Kongelige operakor ledsaget af Det Kongelige Kapel. 

Kulturen skal fremmes blandt børn og unge
AKKC og Spar Nord Fonden vil trække flere børn og unge ind til klassisk musik. Det falder i tråd med den del af Spar Nord Fondens uddelingspolitik, der lyder på, at æstetiske og kulturelle oplevelser formidles så bredt som muligt til befolkningsgrupper, som normalt ikke bruger kulturen.

Invitationerne til La Bohème kan være et skridt mod at skabe en lyst blandt unge til at være mere nysgerrige på oversete genrer som opera.

- For os og vores elever handler det først og fremmest om at opleve musikken live. Det er altid en stor oplevelse for vores elever, der ofte er fremmede overfor den klassiske musik, at mærke volumen og storheden. La Bohème er i øvrigt perfekt i den sammenhæng, da den er nem at lytte til, og har en overskuelig længde, udtaler Inge Juul, lektor på Aalborg Katedralskole.

Læring om den klassiske kunstart
Blandt de interesserede skoler er Himmerlands Ungdomsskole, der vil bruge operaen til fortælletimer og morgensamlinger.

Derudover har Vejgaard Østre Skole, Aalborg Katedralskole og Støvring Gymnasium musikalske valgfag og studieretninger, hvor La Bohème skal indgå som en del af elevernes læring.

Skolernes indblanding skaber grundlag for en vigtig oplysning og læring omkring den klassiske kunstart.

 

Foto: Miklos Szabo

Billetkontor: +45 9935 5566