menu

Martin Hall i ny performancekoncert

onsdag 12. januar 2022 Kamæleonen Martin Hall er aktuel med ny, bemærkelsesværdig performance begivenhed sammen med musikproduceren Thomas Li, der til foråret kan opleves i koncertformen Spoken Word i AKKC fredag den 19. marts på intimscenen i Det Lille Teater.

Som det eneste sted uden for København får man nu mulighed for en helt unik oplevelse, når Martin Hall optræder live med sin seneste spoken word performance, baseret på sidste år udgivelse med Thomas Li i samarbejdet Inkubation.

Et værk hvor Martin Halls poetiske melankoli over den menneskelige tilstand smelter sammen med Thomas Lis dronede, dystopiske installationsmusik i en nærmest uundværlig symbiose. Værket er kun opført én gang tidligere i efteråret 2021 ved uropførelsen i Odense.

I de intime rammer i Det Lille Teater fremføres værket live med Martin Hall, der reciterer teksterne over musikproducer Thomas Lis lydflader.

Udtrykket fuldendes med tilføjelsen af kunstneren MOTORSAW, der tilfører en visuel dimension til værket med sin digitale kunst.

Thomas Li har i årene op til udgivelsen haft sit primære kunstneriske fokus på samarbejder med en række fremtrædende skikkelser fra Tokyos elektroniske undergrundsscener.

Det fokus afslører sig selv på Inkubation, hvis langsomt skiftende lydflader ånder tungt og buldrende som en storby i fremtiden.

Martin Hall har igen og igen vist sit format både som musiker, komponist, sanger og forfatter, og har samarbejdet med store danske kunstnere som afdøde Ingvar Cronhammar, hvor han skrev musikken til det store Elia-værk i Herning, ligesom han skabte lydsporet til ARoS-udstillingen Racing Cars, museets til dato mest besøgte begivenhed. 

Som forfatter brød Martin Hall igennem i 2005, hvor han udgav to binds-romanen Den sidste romantiker, et monumentalt 700-siders værk om en ung mands dannelsesrejse fra 1980 til 2005, der fik en storm af blændende anmeldelser. Seneste tilføjelse til multikunstnerens litterære udgivelser er Inkubation.

Inkubation blev i 2021 udgivet som bokssæt i begrænset oplag, der består af en 2LP, CD og bog med teksterne og billeder. Som litterært værk er det seks tekster og er en fortløbende undersøgelse af karaktermutationer – historien er lige dele personskildring og kærlighedshistorie.

Inkubation er efterfølgeren til Martin Halls udgivelser i genren de senere år bl.a. spoken word-pladen Efterladt, en musikalsk iscenesættelse af den afdøde polsk-danske digter Janina Katz’ sidste tekster, samt bokssættet Hall Cronhammar Index.

Værket har fået strålende anmeldelser. Gaffas anmelder kalder det ”alvorligt, seriøst, nødvendigt, næsten rystende uafviseligt,” mens Seismograf oplever det som ”noget af det mest nådesløst eksperimenterende fra Halls hånd i mange år.”

Koncerten finder sted fredag den 19. marts kl. 20 i AKKC/Det Lille Teater. Billetter er i salg og kan købets her. Billetprisen er 200 kr. inkl. gebyr.

Det skrev anmelderne:

”På intet tidspunkt er jeg i tvivl om ægtheden. Det her er alvorligt, seriøst, nødvendigt. Næsten rystende uafviseligt … Inkubation er et spoken word-værk, der på enhver måde vil stå distancen.”
( * * * * * )
Gaffa

”De seks numre, der udgør installationen, er noget af det mest nådesløst eksperimenterende fra Halls hånd i mange år … et bemærkelsesværdigt stykke klangkunst og god poesi fra den garvede hamskifter.”
Seismograf

“Hver sætning er gennemtænkt, dyster, smuk og rammende … Inkubation er et meditativt værk af høj kaliber – et værk der skal opleves og ikke overses.”
( * * * * * )
Bogbobler

”Et lyrisk modigt og sonisk vigtigt værk i samarbejde med Thomas Li … en sjælden og skønt bitter combo.”
Bongorama

Billetkontor: +45 9935 5566