menu

AKKC gentager succesen med adventshygge for hele familien ved De Syngende (Jule)Træer

fredag 10. november 2023 Julemusik ved 62 af De Syngende Træer i Kildeparken, 250 levende lys i vintermørket, et pigekor med smukke julesange og mulighed for at købe søde julelækkerier. Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) gentager i år succesen fra sidste år med åbning af parken med De Syngende (Jule)Træer og et ekstra skud gratis julemagi midt i Aalborg 1. søndag i advent, 3. december.

Det er efterhånden blevet en juletradition, at tusindvis af aalborgensere og besøgende udefra lægger vejen forbi Kildeparken hvert år for at trykke på de mange musikstandere ved De Syngende Træer. I anledning af julen bliver træerne udsmykket med julemotiv og spiller julemusik ved de internationale kunstnere, der har lavet julemusik.

Og i år bliver bestemt ingen undtagelse. AKKC har nemlig valgt at gentage succesen fra sidste år, hvor parken med De Syngende (Jule)Træer officielt bliver åbnet 1. søndag i advent med et hyggeligt arrangement for hele familien.

- Vi var fuldstændig overvældet over, hvor mange mennesker der havde lyst til at kigge forbi og julehygge med os 1. søndag i advent sidste år. Børn og voksne trykkede på de mange musikstandere, nød de levende lys, så det dygtige pigekor synge smukke julesange og købte lækre æbleskiver og gløgg. Det bliver vi simpelthen nødt til at gentage igen i år, fortæller Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Levende lys, pigekor og julegodter
I år åbner parken med De Syngende (Jule)Træer altså officielt 1. søndag i advent, 3. december, og når Aalborg Kommune tænder de levende lys omkring kl. 15.30, vil det rytmiske pigekor HighNotes fra Aalborg Kulturskole synge hyggelige julesange i ca. en halv time i skæret fra de smukke lys.

- Det var simpelthen så hyggelig en oplevelse at være en del af åbningen af De Syngende (Jule)Træer sidste år. Så vi glæder os allerede til at komme og være med til at sprede julestemning igen i år, fortæller korleder Tanya Hestbech.

Fordi fremmødet var så stort sidste år, vil koret i år både stå på en scene i parken og have mikrofonforstærkning på, så alle gæster i parken får mulighed for at have godt udsyn og lytte til de smukke toner.

Restaurant AKKC by MEST disker samtidig op med en festlig julebod, hvor man kan købe gløgg, æbleskiver, vaniljekranse, brændte mandler og varm kakao. Og så er det ellers bare at lade julefreden sænke sig over os.

- Sidste år arrangerede vi lidt ekstra julehygge 1. søndag i advent, som alle gratis kunne tage del i, fordi verden var udfordret mange steder. Det må man bestemt også sige gør sig gældende i år. Så jeg tror endnu en gang, vi får ekstra meget brug for at samles omkring julen og finde ro i traditioner og positive oplevelser sammen, forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Parken med De Syngende Træer har efterhånden vokset sig stor. 96 internationale kunstnere har plantet et træ i parken, og til daglig spiller musikstanderne udvalgte stykker af stjernernes mest kendte hits.

I år vil 62 af træerne blive omdannet til ”juletræer”, hvor standerne i stedet spiller stjernernes julemusik. Her vil man kunne opleve julemusik fra blandt andet Mariah Carey, Jeff Dunham, Katie Melua, Cliff Richard, Bob Dylan, Sissel Kyrkjebø, Tom Jones, Elton John og Jason Derulo.

Aalborg Kommune tænder 250 levende lys ved De Syngende (Jule)Træer 1., 2. og 3. søndag i advent kl. 15.30. I år vil der ikke være levende lys 4. søndag i advent, da det samtidig er juleaften.

Billetkontor: +45 9935 5566