menu

Astrofysikerens guide til det gådefulde univers

tirsdag 05. december 2023 Nu har publikum mulighed for at komme med på en betagende rejse gennem himmelrummet med Danmarks mest kendte astrofysiker, Anja C. Andersen, som guide. Hendes medrivende foredrag ’Astrofysikerens guide til det gådefulde univers’ gæster Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) mandag 15. april 2024.

Anja C. Andersen er klar til at løfte sløret for, hvad de nyeste observationer afslører om vores gådefulde univers – fra Solsystemet og ud til de fjerneste galakser.

Hun er én af landets absolut bedste formidlere, og hun fortæller med smittende nørdet passion om universets udvikling fra Big Bang og frem til i dag.

Gennem pragtfotos fra teleskoper og rumsonder kloden over, viser hun publikum, hvordan en astrofysiker afkoder de mest skelsættende billeder.

Anja C. Andersen tager publikum med helt ud til forskningsfronten i det medrivende foredrag ’Astrofysikerens guide til det gådefulde univers’, når hun lægger vejen forbi AKKC’s Europahallen mandag 15. april 2024 kl. 19.

Stjernestøv og UFO-eventyr
Anja C. Andersen er professor i astronomi og astrofysik ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, hvor hun også har titlen som professor i Offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi.

Hun forsker i kosmisk støv og dets indflydelse på planetdannelse, stjerneudvikling og observationer af det tidlige univers, og så er hun én af Danmarks mest populære videnskabsformidlere.

I løbet af de seneste 20 år har Anja C. Andersen modtaget ikke færre end 15 priser og æresbevisninger for sin forskning og formidling af meget komplekst stof.

Derudover er hun forfatteren bag ’En lille bog om Universet’ og ’En lille bog om Månen’ og har bidraget til bøgerne ’Livet er et mirakel’ og ’Marie Curie – Et lys i mørket’.

Anja C. Andersen har siden 2020, sammen med journalist Frederik Dirks, været vært på DR-podcasten ’Flyvende Tallerken’, som udforsker UFO-fænomenet. Sammen er de også værter på podcasten ’Generation Mars’.

Billetter til Anja C. Andersen – Astrofysikerens guide til det gådefulde univers i AKKC/Europahallen mandag 15. april 2024 kl. 19 er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 405 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566