menu

Kom med Bag Forbrydelsen

mandag 18. september 2023 Publikum har nu muligheden for at få et unikt og fascinerende indblik i henholdsvis politiets og pressens arbejde og metoder, når en stor kriminalsag folder sig ud i Danmark. Tidligere drabschef Jens Møller Jensen og vært, kriminal- og retsreporter fra TV2, Janni Pedersen, tager publikum med helt tæt på, når de bringer deres foredrag Bag Forbrydelsen til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 14. maj 2024.

De har stået på hver deres side af mikrofonen i de største kriminalsager de sidste mange år, men nu placerer de sig på den samme side af bordet.

Når tidligere drabschef Jens Møller Jensen og kriminal- og retsreporter, Janni Pedersen, går på scenen sammen med foredraget Bag Forbrydelsen, vil publikum få indsigt i politiets efterforskning og den journalistiske proces i tilspidsede situationer, hvor parterne er både med- og modspillere.

Foredraget kan opleves i AKKC’s Europahallen tirsdag 14. maj 2024 kl. 19.30.

Terror, drab og manhunt
Til foredraget bliver publikum blandt andet klogere på terrorangrebet i København i 2015, hvor to mænd mistede livet ved henholdsvis Krudttønden og Synagogen.

Jens Møller Jensen og Janni Pedersen kommer også bag om Amagermanden, der i 2011 fik livstid for to drab og syv voldtægter over en periode på 23 år og den omtalte ubådssag, hvor ubådsbygger Peter Madsen blev idømt livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Jens Møller Jensen fortæller også om sine erfaringer med et manhunt-koncept, som han har udviklet med kollegaer i jagten på en gerningsmand på fri fod.

Her fortæller Janni Pedersen også om sin erfaring med at dække store retssager og ageren, når også pressen kan stå for skud.

Drabschefen og tv-reporteren
Jens Møller Jensen har mere end 37 års erfaring med efterforskning af hård kriminalitet og stod i 8 år i spidsen for Københavns Politis drabsefterforskning.

Han har stået på gerningssteder midt om natten, talt med pårørende og mødt drabsmænd i jagten på retfærdighed.

Han har blandt andet haft ansvaret for efterforskningen af terrorangrebene på Krudttønden og Synagogen samt Ubådssagen.

Siden januar 2021 har Jens Møller Jensen været fast kriminalekspert på TV2, hvor han kommenterer på aktuelle kriminalsager.

Janni Pedersen er studievært og kriminal- og retsreporter ved TV2, hvor hun blandt andet har rapporteret fra gerningssteder, pressemøder og retssager samt lavet interviews med personer på begge sider af loven.

Hun har i over 20 år dækket alle former for kriminalitet – fra økonomisk svindel som Britta Nielsen-sagen og drab, der udspringer af social nød, til terror med internationale forbindelser.

Billetter til Bag Forbrydelsen – med Janni Pedersen og Jens Møller Jensen tirsdag d. 14. maj 2024 kl. 19.30 i AKKC/Europahallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 280 kr. inkl. gebyr. Study Tickets kan købes via akkc.dk. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566