menu

Videnskabeligt Udfordret med live-optagelse i Aalborg

torsdag 02. marts 2023 Den populære comedy-podcast Videnskabeligt Udfordret lægger vejen forbi Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 6. maj, hvor de laver en live-optagelse i Det Lille Teater. Den gakkede videnskabspodcast tager hul på nogle af de mest vanvittige forskningsresultater og historier, du ikke ville tro er rigtige.

Forskning er farverigt, sjovt, skørt og mest af alt… vanvittigt!

Derfor har molekylærbiologerne Mark Lyng og Flemming Damgaard skabt den populære comedy-podcast Videnskabeligt Udfordret, hvor de besvarer videnskabelige spørgsmål som ’hvor gør det mest ondt at blive stukket af en bi?’, ’hvorfor drejer hunde rundt om sig selv, inden de går på toilettet?’ og ’kan fugle se forskel på smukke og grimme mennesker?

Lørdag 6. maj kl. 19 får nordjyderne chancen for at komme helt tæt på de to gakkede videnskabseksperter, når de laver en live-optagelse af podcasten i AKKC’s Det Lille Teater.

To gakkede videnskabseksperter
Bag podcasten Videnskabeligt Udfordret står Mark Lyng og Flemming Damgaard. Mark Lyng skriver en PhD på DTU om samarbejdet mellem jordbakterier.

Mark er podcastens store historiefortæller, han har altid vidst, at han skulle være forsker og har en bakterie tatoveret på armen.

Flemming Damgaard skriver en PhD ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital om sammenhængen mellem tarmbakterier og cancer.

Han er podcastens store improvisator og står bag det høje humør, der er i samtlige afsnit. De to herrer viser med den sjove podcast, at forskere også får mærkelige idéer i brusebadet og på toilettet – den største forskel er bare, at de bliver betalt for at undersøge dem.

Videnskabeligt Udfordret gør op med, at alt for meget forskning kun bliver udgivet med tanke på en meget lille målgruppe – andre forskere.

Podcasten udkommer med et nyt afsnit hver tirsdag, og er en finurlig og sjov måde at få et indblik i videnskabens verden. Nu er det altså nordjydernes tur til at få et godt grin i videnskabens tegn – og hvem ved, måske bliver publikum også lidt klogere i løbet af aftenen.

Billetter til Videnskabeligt Udfordret lørdag d. 6. februar 2023 kl. 19:00 i AKKC/Det Lille Teater er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 250 kr. inkl. gebyr. Study Tickets kan købes via akkc.dk. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566