menu

AKKC slår rekord for femte år i træk

torsdag 21. marts 2024 For intet mindre end femte år i træk slår Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) omsætningsrekord. Og budgettet for 2024 ser allerede ud til at blive endnu et rekordår. Direktøren peger på en fremsynet strategi og dygtige medarbejdere, som en stor del af forklaringen.

Årsregnskabet for 2023 er landet og godkendt i AKKC, og det ser yderst positivt ud. Her slår Nordjyllands store kongres- og kulturhus nemlig omsætningsrekord for femte år i træk med en omsætning på 116,7 mio. kr. – hvis man ser bort fra Corona-året i 2020, som jo altså var et yderst besynderligt år med nedlukninger, restriktioner osv. 

Det er en både stolt og tilfreds direktør, der nu kan rationalisere over, hvorfor AKKC kan slå omsætningsrekord år efter år. 

- En del af forklaringen tror jeg er, at vi har en klar vision for, hvad AKKC er og skal være. Vores strategi bærer altså frugt, og når jeg kigger tilbage på 2023, kan jeg konstatere, at det blandt andet lykkedes os at skabe store nyheder omkring vores egen store fiskerimesse, DanFish International, vi fik skudt det helt nye kulturkoncept, Drivhuset, rigtig godt i gang, og så fik vi afviklet mange store kongresser med nogle af de største spillere på markedet, forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC. 

Plus på bundlinjen
Årsresultatet for AKKC’s regnskab i 2023 ender med et overskud på omkring en halv mio. kr., og direktøren sender æren for det gode resultat direkte videre til medarbejderstaben.

- At vi kan lave så godt et resultat gang på gang, ville simpelthen ikke kunne lade sig gøre uden nogle dedikerede og professionelle medarbejdere, som virkelig løfter i flok, tager ansvar og spiller hinanden bedre, siger Nicolaj Holm.

Som det ser ud nu, stopper rekordrækken ikke her. AKKC’s budget viser allerede nu, at 2024 bliver bedre end 2023 – og 2025 bedre end 2024.

Men det er ikke kun AKKC selv, der kan høste frugterne af den fortsatte fremgang. De mange, store arrangementer i kongres- og kulturcenteret betyder nemlig, at den afledte effekt på Aalborg også vokser, og det er noget, man også har særligt fokus på i AKKC. 

- Da vi havde DanFish International i 2023 var samtlige hotelværelser i Aalborg omegn belagt. Derudover brugte både udstillerne og de besøgende, som kom fra hele 47 forskellige lande, byens restauranter, butikker m.m. i et stort omfang.

- Vi lavede en udregning, der viste, at DanFish genererede en afledt effekt på Aalborg på min. 39 mio. kr., og sådan er det hver gang, vi har de store arrangementer. Så når vi vil endnu mere, er det ikke kun fordi, det skal komme AKKC til gode. Det skal være til hele Aalborgs bedste, forklarer Nicolaj Holm. 

For yderligere information kontakt gerne direktør Nicolaj Holm på nh@akkc.dk.

Billetkontor: +45 9935 5566